zaterdag 12 oktober 2024

Uitslag LAC 11 oktober in Rosmalen

Vrijdagavond 11 oktober hebben vier zwemmers meegedaan aan een wedstrijd met enkel lange afstanden, een zogenaamde LAC-wedstrijd.


De jongste deelnemer was Tijn van den Berkmortel. De twaalfjarige zwemmer kwam voor het eerst in een wedstrijd in actie op één van de zwaarste nummers van de zwemsport, de 400 meter wisselslag. Na 100 meter vlinderslag stond de klok op 1.33.65, een verbetering van zijn persoonlijke record met meer dan vijf tellen. Nadat hij ook vier banen van achtereenvolgens de rugcrawl, schoolslag en borstcrawl waren voltooid stopte de klok op 6.32.18. Dit was maar liefst twintig teller dan de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen van volgende maand.

Zijn vader Maarten zwom voor het eerst (of in ieder geval voor zover hij er actieve herinneringen aan had) de 800 meter vrije slag: ook in zijn vorige leven heeft hij geen officiële wedstrijd over 800 meter gezwommen. In de afgelopen jaren kwam hij niet verder dan de 200 vrij. Hij bleef met 11.28.12 keurig onder de geschatte inschrijftijd. Het leverde hem masterrecords op de 400 en 800 vrij op bij de heren 40+. Ook Mirelle de Kort zwom deze afstand. De laatste keer dat ze de 32 banen aflegde in een wedstrijd was alweer bijna vijf jaar geleden en haar doel was dan ook om een PR te zwemmen, en het liefst ook onder de elf minuten. In het tweede deel van de race werd haar techniek minder goed, maar werden haar splittijden wel sneller. Ze finishte na 10.51.54, een verbetering van haar PR met 21 seconden.

Tot slot kwam Sandra Schellekens in actie op de 1500 meter vrije slag. Na een vlakke race finishte ze net onder de 23 minuten: 22.58.65. In de afgelopen ruim zeven jaar was ze slechts eenmaal sneller dan op deze vrijdagavond in Rosmalen: bij de NK Masters in januari 2020. Ook na 800 meter liet ze een scherpe tijd noteren.

Volgende maand staan er voor drie van de vier zwemmers belangrijke wedstrijden op het programma: Tijn zal zijn debuut maken op de Brabantse Kampioenschappen in Tilburg. en eind november zwemmen Mirelle en Sandra samen met nog enkele andere leden van Neptunus '58 de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Den Haag. 

Uitslag

Geen opmerkingen: