zondag 25 maart 2012

Uitslag limietwedstrijd 25 maart in Breda (50)

Terwijl buiten de zon volop scheen kwamen vijf zwemmers van Neptunus '58 in actie bij een limietwedstrijd in het 50-meterbad van Breda. En niet zonder succes, want er werden in 12 starts maar liefst 9 pr's voor het 50-meterbad gezwommen. Rik den Otter zorgde voor een grootse prestatie door slechts vier maanden na zijn eerste wedstrijd de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (juni) op de 50 meter vrije slag te slechten.


De dames startten met de 100 meter vrije slag en Rachel Brunnen was de eerste die in actie kwam. Ze bleef 0.6 seconde onder haar oude toptijd in het 50-meterbad en slechts een tel boven haar pr uit het 25-meterbad. Vervolgens kwam Sandra Schellekens in actie en ook zij was niet eerder zo snel in het 50-meterbad. Ze was een kwart tel sneller dan een jaar geleden in hetzelfde bad. Shirley Voets zwom bijna driekwart tel sneller dan haar oude toptijd, maar was niet tevreden. De NK-limiet staat namelijk op 1.03.05 en in Breda stopte de klok op 1.03.10... Er komen gelukkig nog meer kansen aan om de limiet te slechten.
Vervolgens zwommen Rik den Otter en Mark van Dinther de 50 vrij. Voor Rik leek de NJK-limiet een eenvoudige opgave, want de limiet staat op 0.31.47 en de dertienjarige zwom twee weken eerder al 0.30.39 in de Molen Hey. Bij zijn debuut in het 50-meterbad kwam hij tot 0.30.45 en verzekerde zich daarmee ruimschoots voor een ticket naar de NJK in Drachten. Mark heeft te kampen gehad met een long- en oorontsteking en is daarvan nog niet hersteld. Desondanks verraste hij met 0.26.33, waarmee hij 0.11 seconde sneller dan ooit was. De limiet voor de NK staat op 0.26.20 en lijkt haalbaar wanneer hij weer wat fitter is.

Sandra zwom vervolgens de 100 meter rugslag. Met een slecht keerpunt (waarbij ze niet goed uitkwam en bijna niet kon afzetten) kwam ze toch tot een nieuw persoonlijke record in het 50-meterbad. Ze was driekwart tel sneller dan haar oude toptijd, die al bijna zes jaar stond. De andere twee dames zwommen de 50 vlinder. Rachel bleef een fractie boven haar beste tijd. Shirley was driekwart tel sneller dan ooit.
Sandra zwom daarna nog de 50 meter vrije slag, maar na een goede 100 vrij en 100 rug bleef ze op de korte sprint een fractie boven haar beste tijd uit het 50-meterbad. Op de 50 school kwam Rachel in actie. Ze was 0.7 seconde sneller dan haar oude toptijd.
Tot slot zwommen de heren de 100 vrij. Rik zwom slechts anderhalve seconde boven zijn pas één week oude persoonlijke record uit het 25-meterbad. Mark was vooraf bang dat zijn race een afgang zou worden, maar dit was allerminst het geval. Tot ongeveer 75 meter kon hij goed mee met de rest. Alleen de laatste 25 meter werden wat zwaar en daardoor bleef hij boven zijn toptijd. 

Geen opmerkingen: