zondag 18 maart 2012

Uitslag Swimkick/Speedo 18 maart in Veghel

Zondag 18 maart hebben vier jongens meegedaan aan de Swimkick/Speedo wedstrijd in Veghel: twee bij de Swimkick-programma's en twee bij de Speedo-nummers.Bij de Swimkick-programma's kwamen Rik den Otter en Bas Bozelie in actie. Rik was in topvorm (wellicht door de McFlurry die hem in het vooruitzicht was gesteld?!) en behaalde op zowel de 100 vrij als de 50 vlinder een gouden medaille. Op de 100 vrij ging hij erg voorzichtig van start (0.35.54 op de eerste 50 meter en 0.35.88 in de tweede helft) maar na een geweldige eindsprint tikte hij aan in 1.11.42. Dit is bijna vijf seconden onder zijn persoonlijke record van drie maanden geleden en ruim drie tellen binnen de limiet voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Bas tikte als tweede aan in 1.49.02 en bleef daarmee iets boven zijn beste tijd. Op de 50 vlinder tikte Rik aan na 0.36.82 en ook dat was goed voor een startbewijs voor de BZK. Hij was ruim twee seconden sneller dan zijn twee maanden oude pr. Bas behaalde zijn tweede zilveren medaille van de middag. Helaas bleef hij boven zijn beste tijd.

Voor Macs vd Doelen en Luc vd Loo stonden de 200 rug en 200 vlinder op het programma. Op de rugslag bleven Macs en Luc op de 100 meter binnen hun oude persoonlijke records. Luc was iets meer dan een halve tel sneller dan zijn pr en Macs zelfs drie seconden. Luc bleef na 200 meter iets boven zijn pr. Macs werd de vorige keer gediskwalificeerd omdat hij de kant niet had geraakt bij één van de keerpunten en dus had hij nog geen tijd staan op de 200 rug. Macs werd zevende en Luc achtste. Op de zware 200 vlinder ging Luc behoorlijk snel van start en zat na 100 meter bijna twee tellen onder zijn persoonlijke record. Helaas heeft de klokker deze tijd niet genoteerd en telt zijn pr dus niet. Er zaten voor zowel Luc als Macs geen pr's op de 200 vlinder in.

Uitslag Swimkick
Uitslag Speedo

1 opmerking:

Sandra zei

En nu wacht ik vol spanning op de reactie van Rik/Bas, die ze tijdens de wedstrijden meerdere keren probeerden te plaatsen....