donderdag 12 april 2012

Swimcup 12 en 14 april in Eindhoven (50)

Dit weekend wordt in Eindhoven de Swimcup gezwommen. Voor de toppers is dit de laatste kans om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen.
Namens Neptunus '58 kwamen Sandra Schellekens en Shirley Voets in actie.

De dames begonnen met inzwemmen in het springbad. Even werd overwogen om te gaan zwemmen bij Ranomi Kromowidjojo en Sebastiaan Verschuren, maar het werd uiteindelijk toch een andere baan. Meteen na het inzwemmen schrokken ze zich donderdag een ongeluk: de naam van Shirley stond op het scorebord. Ze zou op dat moment de 200 wissel moeten zwemmen, en in 10 seconden van boven op de tribune naar het startblok zou niet gaan lukken... Gelukkig bleek het een foutje en stond de verkeerde serie vermeld. Sandra dook uiteindelijk als eerste het water in voor de 400 meter vrije slag. Na een vlakke race tikte ze aan in 5.31.35. Dit is weliswaar boven haar pr, maar wel 5 seconden sneller dan tijdens de SLAK begin februari in De Molen Hey (25-meterbad). Daarna volgde Shirley op de 200 wissel. Ze ging hard van start (slechts 0.3 seconde boven haar snelste tijd in het 50-meterbad op de 50 vlinder). Uiteindelijk zwom ze exact 2 seconden sneller dan in mei vorig jaar toen ze haar pr in het 50-meterbad zwom: 2.42.41.
Na een erg korte rustpauze (nog geen half uur) was het voor beiden tijd voor de 100 vrij. Sandra kwam niet echt op gang en bleef met 1.10.65 iets meer dan een seconde voor haar lang bad pr van 2,5 week geleden. Shirley werd flink ziek net voor de start en was even bang dat ze flauw zou vallen, maar ging toch van start. De opening ging nog vrij goed (31.5) maar de tweede baan was zwaar en met 1.06.39 bleef ze dan ook boven haar beste tijd.

Zaterdag komt Shirley nog in actie op de 50 vrij, 50 rug en 100 vlinder.

Startlijsten en uitslagen

Geen opmerkingen: