zondag 15 april 2012

Uitslag Speedo 15 april in Boxtel

Zondag 15 april werd de laatste Speedo-wedstrijd van het seizoen gezwommen. In Boxtel kwamen vijf jongens aan de start op de 200 vrij en 200 wissel. In tien starts werden er negen persoonlijke records gezwommen.

Allereerst stond de 200 meter vrije slag op het programma. Bas Bozelie was de eerste die het water in mocht voor de acht banen. Hij zat na 100 meter slechts een fractie boven zijn persoonlijke record en was na 200 meter vier seconden sneller dan zijn persoonlijke record. Bas eindigde als achttiende. Vervolgens kwam Pim de Crom in actie. Hij ging fel van start, maar dacht na zes banen klaar te zijn. Gelukkig had hij snel in de gaten dat hij nog 50 meter moest en wist daarom toch acht seconden onder zijn oude persoonlijke record te zwemmen. Hij eindigde op de veertiende plaats. In de derde serie kwamen Rik den Otter, Luc vd Loo en Macs vd Doelen in actie. Luc ging als verwacht snel van start en nam Rik mee in zijn kielzog. De heren zwommen naast elkaar en trokken elkaar zo naar een goede. Macs zwom helemaal aan de andere kant van het bad. Uiteindelijk bleek Rik de snelste van de drie en hij was ruim zestien seconden sneller dan zijn oude pr, een tussentijd van de 400 vrij. Hij bleef slechts vier tellen boven de Brabantse limiet. Luc verbeterde zijn pr met drie seconden en Macs was 4,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd. Rik werd achtste, Luc negende en Macs dertiende.

Vervolgens stond de 200 wissel op het programma. Rik, Bas en Macs zwommen in de eerste serie tegen elkaar. Voor Rik en Bas was het de eerste keer dat ze deze afstand zwommen. Rik en Macs gingen gelijk op, maar op de schoolslag liep Macs flink uit. Op de vrije slag sprintte Rik 'erop en erover' en wist uiteindelijk net voor Macs aan te tikken. Rik bleef slechts drie tellen boven de Brabantse limiet en Macs verbeterde zijn persoonlijke record met maar liefst zestien seconden. Ondertussen was Bas ook goed bezig met zijn 200 meter, alhoewel hij het toch wel tegen vond vallen om na de zware 50 vlinder nog zes banen te moeten zwemmen. Desondanks heeft hij het uitstekend gedaan bij zijn debuut. Pim bleef een serie later slechts 0.06 seconden boven zijn persoonlijke record uit januari. Luc was twee seconden sneller dan zijn oude pr uit januari. Luc werd negende, Rik elfde, Macs twaalfde, Pim vijftiende en Bas zeventiende.

Geen opmerkingen: