zondag 1 april 2012

Uitslag D2 ronde 5, zondag 1 april in Uden

Zondag 1 april werd de laatste competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. In Uden kwamen 21 zwemmers van Neptunus ’58 in actie. Er werd uitstekend gezwommen met in elke leeftijdscategorie persoonlijke records.


Rik den Otter zwom op zowel de 50 als de 100 rug binnen de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Shirley Voets behaalde goud op zowel de 100 vrij als de 50 rug. Op die laatste afstand deed ze dat in een nieuw clubrecord. Sandra Schellekens, hoofdtrainster van de wedstrijdploeg, behaalde een gouden medaille op de 50 vrij. Op de 200 wissel behaalde ze brons met een verbetering van haar persoonlijke record uit 2006 met drie seconden. Macs vd Doelen en Luc vd Loo behaalden op respectievelijk de 50 school en de 100 vrij een zilveren medaille. Macs vd Doelen verbeterde zijn pr op de 50 school met ruim vijf seconden en behaalde daarmee een zilveren medaille. Diezelfde kleur was er ook voor Luc vd Loo, die op de 100 vrij zijn pr zeven seconde scherper stelde.

De toon voor een spetterende middag werd gezet door de 4 jongens op de 4 x 50 wissel. Rik den Otter startte met 0.36.71 op de 50 rug en zwom daarmee binnen de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Hij was een seconde sneller dan zijn oude pr van vier weken geleden. Ook Jeroen van Dinther (halve seconde), Macs vd Doelen (driekwart tel) en Martijn Eickmans (anderhalve seconde) zwommen sneller dan ooit met als gevolg dat ze vier seconden onder hun inschrijftijd doken. Daarmee werden de jongens tweede. De meiden zwommen de 4 x 50 vrij. Demi van Os opende een fractie (0.12) boven haar pr en werd gevolgd door Lara vd Ven die 0.3 seconde onder haar toptijd bleef. Daarna zwommen Aniek Pennings en Rachel Brunnen (halve seconde onder haar pr) en zorgden voor een zesde plaats.

Anouk van Os en Isa vd Ven zwommen vervolgens de 100 vrij. Anouk won overtuigend haar serie en had bijna tien meter voorsprong op de rest. Ze zwom twee seconden sneller dan ooit en eindigde als dertiende. Isa verbeterde haar pr met 3,5 seconde en dook voor het eerst onder de 1.20. Op de 50 school zouden Anouk en Isa tegelijkertijd moeten zwemmen, maar vertraging bij de voorstart en klokker zorgden ervoor dat ze haar start miste. Gelukkig mocht ze even later met de jongens alsnog zwemmen. Dat legde haar geen windeieren, want ze verbeterde haar pr met twee tellen. Anouk verbeterde ondertussen haar pr met een halve seconde. Bij de jongens verpulverde Luc vd Loo zijn pr met maar liefst 7,5 seconde en dat leverde hem een zilveren medaille op. Macs vd Doelen eindigde als vierde en zwom iets boven zijn beste tijd. Pim de Crom was 3,5 seconde sneller dan ooit en werd zesde. Ook zijn tijd na 50 meter was goed voor een nieuw pr. Noud van Boven werd achtste dankzij een verbetering van anderhalve seconde. Bas Bozelie was ruim twee seconden sneller en werd elfde. Op de 50 school was er zilver voor Macs. Hij zwom maar liefst vijf seconden van zijn persoonlijke record af. Noud verbeterde zijn toptijd met drie seconden. Luc was twee seconden sneller en eindigde net naast het podium met de vierde tijd.

De vier meiden uit 1996 en 1997 die de estafette zwommen hadden ook de 100 wissel en 100 rug op het programma. Rachel verbeterde op de wissel haar pr met 1.4 seconde en op de rug maar liefst zeven seconden. Voor Lara, Demi en Aniek waren er geen pr's, al bleef Demi op de rugslag slechts 0.11 seconde boven haar beste tijd. Bij de jongens zwommen Martijn, Tom vd Loo en Rik. De wisselslag leverde drie fikse pr's op. Rik en Martijn waren 2,5 seconde sneller en Tom bijna vier. Rik zwom na de limiet op de 50 rug ook binnen de limiet op de dubbele afstand, dankzij een pr van bijna drie seconden. Helaas eindigde hij als vierde. Martijn verbeterde zijn oude toptijd met vier seconden en Tom zorgde voor de grootste verbetering van de middag door maar liefst 17 (!!!) seconden van zijn pr af te zwemmen.

Op zowel de 50 rug als de 100 vrij was het goud overtuigend voor Shirley Voets. Op de rug verbeterde ze haar persoonlijke record met een halve tel en dat was tevens goed voor een nieuw clubrecord. Op de vrije slag bleef ze een fractie boven haar beste tijd. Anouk van Lokven en Esra Pennings bleven boven hun toptijden, maar hebben naar eigen zeggen 'lang genoten van de 50 rug'. Jeroen zwom dezelfde afstanden. Op de 50 rug was hij traag weg, maar zwom wel een 0.2 seconde sneller dan ooit. Zijn pr op de 100 vrij werd met 1.7 seconde aangescherpt.

Bij de dames waren er twee medailles voor Sandra Schellekens. Op de 200 wissel wist ze haar zes jaar oude persoonlijke record eindelijk aan te scherpen, met ruim drie seconden, en dat leverde haar een bronzen medaille op. Op de 50 vrij zwom ze 0.01 seconde boven haar pr en won goud. Jet vd Bersselaar en Manissa vd Brand zwommen op beide afstanden boven hun toptijden.

Tot slot werden er nog twee estafettes gezwommen. De 4 x 50 vrij met Macs, Noud, Pim en Luc was maar liefst vier tellen sneller dan de inschrijftijd. Bij de 8x50 vrij werd ook onder de inschrijftijd gezwommen. Vooral de tussentijd van Isa viel op: 2 seconden onder haar pr! Dit had ze mede te danken aan een erg scherpe overname, maar gelukkig is de ploeg niet gediskwalificeerd.

Uitslag
Tijden Neptunus '58
Eindstand competitie

In de competitie heeft Neptunus ’58 de twaalfde plaats behaald. Hierdoor komt de Schijndelse vereniging ook volgend seizoen in de D2-competitie uit.

Geen opmerkingen: