vrijdag 20 april 2012

Opstelling limiet 29 april in Veldhoven

Zondag 29 april is de laatste kans om limieten te zwemmen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Daarom gaan vijf zwemmers meedoen aan een limietwedstrijd in Veldhoven.

Zwembad: Den Ekkerman - Wal 152 - Veldhoven
Vertrek: 09.00 uur
Inzwemmen: 09.45 uur
Aanvang: 10.15 uur
Begeleiding: Sandra Schellekens
Official: Gerard Eickmans

De eerste afstand die gezwommen wordt is de 50 vlinder. Sandra Schellekens is nog 0.8 seconde verwijderd van de BZK-limiet, terwijl Macs vd Doelen zich met slechts 0.11 seconde hoeft te verbeteren om een startbewijs te veroveren. Luc vd Loo is nog bijna twee tellen verwijderd, maar wellicht kan hij dichter bij de limiet komen. Martijn Eickmans (1997) moet de limiet voor jongens 1996 halen, en dat lijkt een onmogelijke opgave. Hij zal als doel een pr hebben.
Vervolgens zwemmen Luc en Rik den Otter de 100 vrij. Luc is minder dan twee tellen verwijderd van de limiet. Rik heeft de limiet al behaald. Alleen wanneer beide heren ver boven zich uit weten te stijgen, is deelname met de estafette 4 x 100 vrij nog mogelijk. De limiet was behaald door Luc, Rik, Macs en Pim de Crom, maar omdat Macs verhinderd is tijdens de BZK moet er flink doorgezwommen worden om samen met Noud van Boven onder de limiet te blijven.
Macs en Martijn zwemmen ook de 50 school in Veldhoven. Voor Macs volstaat een pr van iets meer dan een halve seconde om te mogen starten op de BZK. Martijn zal voor een pr gaan.
Tot slot wordt de 50 vrij gezwommen. Rik en Sandra hebben de grens van dertig seconden in het vizier. Rik heeft zich op deze afstand al geplaatst voor de BZK. Macs en Martijn zullen proberen hun pr's van eerder dit seizoen te verbeteren.

De wedstrijd zal weer te volgen zijn via livetiming: Livetiming

LET OP:
  • Wanneer men over de snelweg komt, houdt u er rekening mee dat de afslag “Veldhoven” niet leidt tot het zwembad, dit in verband met de afgesloten rotonde voorbij de McDonalds. Wij adviseren u om of de omleiding via Meerhoven te nemen of door te rijden tot afslag “Veldhoven-Zuid” en dan via de Provincialeweg, rechtsaf de Burgemeester van Hoofflaan op, aan het einde rechtsaf de Heemweg en dan 3 maal bij de rotonde rechtdoor, bij rotonde 4 linksaf.
  • Om ervoor te zorgen dat de zwemmers tussen de individuele afstanden voldoende rust kunnen nemen, zal de wedstrijd gezwommen worden in een 4-baans opstelling. 

Geen opmerkingen: