zondag 8 maart 2015

Uitslag D2-competitie 8 maart in Veldhoven

Zondag 8 maart hebben 18 zwemmers meegedaan aan de vierde competitiewedstrijd van het seizoen. Net als de tweede ronde werd er gezwommen in Veldhoven. Dat betekende op tijd het bed uit, maar ook vroeg thuis om lekker te kunnen genieten van het voorjaarszonnetje.

Zoals altijd werd er gestart met estafettes, en dit keer mochten de dames de 4 x 100 wissel zwemmen. Selina startte op de rug, daarna zwom Elke (die pas de avond ervoor te horen had gekregen dat ze Anouk zou vervangen) op de schoolslag, Sandra de vlinder en Demi de vrije slag. De dames eindigden als derde. Vervolgens zwommen de jongens junioren de 4x50 vrij. Pim startte met 29.73, voor het eerst onder de dertig seconden! Daarna zwom Reinier een seconde sneller dan ooit, Thijmen maar liefst ruim vier (!!!) en ook Rik was sneller dan ooit. Daarmee waren de jongens zes tellen sneller dan hun inschrijftijd en ook ruim sneller dan de andere teams.

Naomi zwom de 100 vrij en de 100 school, en op beide afstanden was ze sneller dan ooit. Op de vrije slag verbeterde ze zich met vier tellen en op de schoolslag met 2,5. Ze behaalde op beide afstanden de vijfde plaats.
Claartje was ook al in topvorm. Op de 50 rug zette ze voor het eerst een tijd neer, die ruim onder haar geschatte inschrijftijd lag. Daarmee werd ze achtste. Op de 100 wissel zwom ze tegen de jongens en was ze de snelste. Ze verbeterde haar persoonlijke record met 7,5 seconde! Reinier en Mathijs zwommen dezelfde afstanden. Reinier was vijf tellen sneller dan zijn oude toptijd op de 50 rug en Mathijs 3,5. Daarmee werden ze zevende en negende. Op de 100 wissel was er goud voor Reinier dankzij een verbetering van bijna acht tellen en zilver voor Mathijs, die zich met ruim vier tellen verbeterde.
Selina haalde goud op de 50 school, maar bleef iets boven haar beste tijd. Pim zwom bijna anderhalve tel sneller dan zijn PR van een jaar geleden en behaalde eveneens goud. Het zilver was voor Thijmen. Bart zwom ruim sneller dan zijn oude persoonlijke record, maar werd helaas gediskwalificeerd. Op de 200 vrij verbeterde Selina zich met drie tellen en veroverde zilver. Pim behaalde eveneens zilver en verbeterde zich met acht tellen. Thijmen verbeterde zijn beste tijd (tussentijd van de 400 vrij) met bijna veertien tellen en eindigde daarmee als zesde. Bart zwom deze afstand voor het eerst en via PR's op de 50 en 100 vrij was er daardoor ook een PR op de 200 vrij. Hij eindigde als achtste.
Op de 100 wissel was er een vierde plaats voor Marleen en een zesde plaats voor Isa. Op de 100 school was er goud voor Isa en zilver voor Marleen. Bij de jongens werd Jeroen helaas gediskwalificeerd omdat hij tijdens de vlinderslag ruzie had met zijn brilletje. Martijn verbeterde zijn persoonlijke toptijd met ruim drie tellen en dat was goed voor de vijfde plaats. Op de schoolslag bleef Jeroen slechts 0.06 boven zijn beste tijd en dat bleek goed voor het goud. Martijn behaalde zilver dankzij een verbetering van zijn oude toptijd met 9,5 seconde.
Voor de senioren stonden de 100 vlinder en 50 rug op het programma. Sandra behaalde zilver op de vlinderslag, gevolgd door Elke met de vijfde plaats, Lara met de zevende plaats (slechts 0,4 boven haar PR), Demi in een nieuw PR met de achtste plaats en Jet op de elfde plaats. De 50 rug werd gewonnen door Selina, die deze afstand zwom in een poging de Brabantse limiet te behalen. Helaas mislukte die missie. Het zilver ging naar Demi en het brons naar Sandra. Elke werd vierde, Lara vijfde en Jet zesde. Ook de zestienjarige Rik zwom mee in deze categorie. Op de 100 vlinder werd hij vijfde en bleef hij net boven zijn beste tijd. Op de 50 rug was er goud met een verbetering van 0,4 seconde. Met die eindtijd kwalificeert hij zich ook voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen.

In totaal werden er 22 PR's gezwommen. Het leverde negen keer goud, acht keer zilver en twee keer brons op. De zwemmers waren ruim dertig tellen sneller dan hun inschrijving.

uitslag
Competitie stand


Geen opmerkingen: