zaterdag 13 juli 2019

Uitslag open water 13 juli in Vianen

Drie zwemmers hebben op zaterdag 13 juli het open water seizoen geopend in het Merwedekanaal in Vianen. Met een heerlijke watertemperatuur van 21 graden en slechts een enkele spat regen was het een prima dag.

Puck Bakker mocht het spits afbijten, met de 1000 meter vrije slag. Ze finishte na 16 minuten en 27.09 seconden als achtste bij de junioren 3 en was een halve minuut sneller dan haar tweede tijd ooit. Alleen vorig jaar in Oosterhout was ze aanzienlijk sneller, maar die tijden bleken niet echt representatief (de jongens jeugd waren ongeveer net zo snel als de meisjes junioren). Puck was de snelste Brabantse.
Net nadat Puck gefinisht was, mocht Rob van de Ven het water in voor de 1000 meter schoolslag. Hij kwam niet lekker in zijn slag, maar desondanks mocht hij na 22 minuten en 2.48 seconden een bronzen medaille ophalen voor de derde tijd bij de heren 40+.Een klein regenbuitje en zo'n twee uur later mocht ook de derde Neptunus-zwemster, Sandra Schellekens, het water in voor haar 1000 meter vrije slag. Nadat ze vorig seizoen de kilometer aflegde in 19, 18 en 17 minuten werd er nu een tijd van 16 minuten en zo'n twintig seconden voor haar geklokt. Dat betekende een achtste plaats bij de dames 30+.

https://www.owzmerwedekanaal.nl/site/livetiming/

Geen opmerkingen: