dinsdag 6 augustus 2019

Opstelling NK Open water 10 en 11 augustus in Heerjansdam

Komend weekend worden in Heerjansdam de Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen gehouden. Neptunus '58 zal met drie zwemmers in actie komen.

Dag 1
Zaterdagochtend mag Puck Bakker rond 11.30 uur het water in voor de 2500 meter vrije slag bij de meisjes junioren. Puck zwom nog nooit verder dan een kilometer in het open water in wedstrijdverband. Ze heeft echter afgelopen seizoen in het zwembad al eens de twee kilometer vrije slag gezwommen en in de Oosterplas heeft ze de 2,5 kilometer ook al eens gehaald. Er zijn negentien deelneemsters bij de junioren 2 en 3.
Waarschijnlijk kan Rob van de Ven Puck nog net zien finishen, want om 12.20 uur staat zijn 2000 meter schoolslag bij de masters op het programma. Rob zwom vorig jaar in hetzelfde water ook de twee kilometer school bij de NK. Toen tikte hij als zesde aan na iets meer dan 43 minuten. Rob is bij de 2019-editie één van de zeven heren in de categorie 40-49 jaar. Helaas viel een 'generale repetitie' voor deze afstand drie weken geleden in Mijnsheerenland letterlijk in het water: de wedstrijd werd afgelast vanwege de slechte en gevaarlijke weersomstandigheden.
Rond half vier zal Sandra Schellekens starten op de 1000 meter vrije slag voor masters. Deze afstand telt niet als Nederlands Kampioenschap.

Dag 2
Zondagmiddag start Rob rond half één met de 3000 meter schoolslag bij de heren senioren. Ook op deze afstand zijn er zeven heren. Het wordt de eerste keer dat Rob en zelfs een lid van Neptunus '58 een dergelijke lange schoolslagafstand zwemt in het open water. Een klein uur later start Sandra op haar NK-afstand, de 3000 meter vrije slag bij de masters. Sandra is één van de maar liefst elf dames in de categorie 30-39 jaar. De laatste keer dat ze deze afstand zwom, is inmiddels vier jaar geleden.


Livetiming

Geen opmerkingen: