zaterdag 31 augustus 2019

Uitslag open water Lith 31 augustus

Op de laatste dag van augustus kwamen er zes leden in actie bij de open water wedstrijd in lid. Stefan de Kort was aanwezig als official en de overige vijf waren in het water te vinden.
De dames mochten starten op de kilometer vrije slag, met onder andere Sandra Schellekens, die voor het eerst sinds 2017 weer bij de senioren in actie kwam. Nadat ze eerder dit seizoen al 16.21 en 16.25 had gezwommen, stopte de klok nu na 16.23.21. Daarmee werd ze elfde. Twee minuten na Sandra startte ook Puck Bakker voor diezelfde afstand, maar dan bij de junioren. Ze was maar liefst vijftig tellen sneller dan een week eerder in Oosterhout en was tien tellen sneller dan ooit op deze locatie. Ze eindigde als dertiende. Kort na Puck mocht ook Rob van de Ven het water in voor een kilometer, maar dan schoolslag. Bij de masters 40+ eindigde hij als achtste. Hij was een fractie langzamer dan bij de start van het seizoen in Vianen. Aansluitend was het Rafke Bakker die het water in ging en wel voor de 500 meter schoolslag. Het was de eerste keer dat ze deze afstand zwom en ze was zelfs nog vier tellen sneller dan vorige week op de borstcrawl! Op ruime afstand van het podium werd ze vierde, maar ze was wel veruit de snelste Brabantse en deed dus goede zaken voor het Brabants klassement. Vervolgens was er wel winst voor Thom Bakker. De nog net zevenjarige zwemmer (maandag wordt hij acht) zwom naar de winst op de 250 vrij voor minioren 1, 2 en 3. Door de golven was hij wel iets langzamer dan in Oosterhout.
Na de pauze mochten de drie oudste zwemmers nogmaals in actie komen. Sandra zwom de kilometer vrij bij de masters en was langzamer dan eerder op de dag. Ze eindigde als vijfde bij de masters 30+. Rob zwom twee kilometer schoolslag maar begint de vele kilometers van de afgelopen weken (elf wedstrijdkilometers in drie weken tijd, en dan zijn de trainingskilometers nog niet meegeteld) nu te voelen. Door de vermoeidheid was er geen nieuwe toptijd en de elfde plaats. Tot slot mocht Puck in actie komen op de 500 vrij. Ze werd zevende en tweede Brabantse.

Uitslag

Geen opmerkingen: