zondag 1 september 2019

Uitslag open water 1 september in Vught

Zondag 1 september was het alweer tijd voor de derde open water wedstrijd in Brabant. In de IJzeren Man in Vught kwamen dezelfde vijf zwemmers als een dag eerder in Lith in actie. Naast mama Bakker was ook wedstrijdzwemster Mirelle de Kort naar Vught gekomen om de zwemmers aan te moedigen.

Thom Bakker was de eerste die het water in mocht, voor de 250 vrij. Het was een zware race, maar ondanks meerdere vragen van de reddingsbrigade of hij uit wilde stappen en met het bootje mee varen, wilde de nog net zevenjarige zwemmer daar niks van weten. Hij moest en zou de finish halen, en dat lukte hem. Hij was wel wat langzamer dan eerder dit seizoen, maar hij eindigde als tweede en was de snelste Brabantse zwemmer. Flink wat punten voor het klassement dus!
Enkele uren later mocht dan ook de rest het water in, met als eerste Puck Bakker. Ze moest van start met de junioren, jeugd én senioren 1 kilometer vrije slag: ruim zestig zwemsters! Helaas was het daardoor wat 'knokken' bij de start en dat had effect op de eindtijd. Ze was weliswaar iets langzamer dan een dag eerder, maar het gat met concurrente en vriendin Tamar Roosen (Njord) was wel kleiner. Puck werd dertiende, net als op zaterdag
Daarna ging Rob van de Ven het water in voor de twee kilometer schoolslag bij de senioren. Hij was met afstand de oudste zwemmer van het veld: de op één na oudste was zeventien jaar jonger! Helaas is het lichaam van Rob 'op' na zoveel kilometers en was er geen toptijd. Hij eindigde als zesde.
Vervolgens was het de beurt aan Rafke Bakker op de 500 vrij. Nadat haar nog even moed ingepraat was door Sandra kon ze er tegenaan. Ze was iets langzamer dan eerder dit seizoen, maar was met bijna een minuut voorsprong de beste Brabantse! Rafke eindigde als zevende. Tot slot zwom Sandra Schellekens de kilometer vrij. Na bijna de hele race naast Dian van Leeuwen (Nuenen) te hebben gezwommen, was de eindsprint van de dertien jaar jongere Dian net iets beter. Sandra was langzamer dan een dag eerder en eindigde als zesde bij de dames 30+.

Uitslag

Geen opmerkingen: