zaterdag 14 september 2019

Uitslag open water 14 september in Sleeuwijk

Zaterdag 14 september hebben de open water zwemmers van Neptunus '58 hun seizoen afgesloten met de open water wedstrijd in Sleeuwijk. Het weer is altijd 'extreem' in Sleeuwijk: óf het regent pijpenstelen, óf het is ijskoud, óf het is prachtig zonnig weer. Gelukkig was deze zevende editie van de Biesbosch Open Water Race een zeer zonnige editie, alhoewel het water met 18 graden wat fris was vergeleken met de andere wedstrijden dit seizoen.
Rob van de Ven mocht het spits afbijten met de kilometer schoolslag bij de masters. Hij was net binnen de 21 minuten bij de finish, en was daarmee ruim een halve minuut sneller dan zijn snelste tijd dit seizoen. Hij werd vijfde bij de masters 40-49 jaar.
Vervolgens was het de beurt aan de benjamin, Thom Bakker, op de 250 vrij. Hij had het erg koud, maar zwom gestaag door en bereikte na ruim tien minuten de finish. Daarmee was hij een stuk sneller dan twee weken geleden in Vught. Hij mocht voor deze prestatie een prachtige beker in ontvangst nemen voor de derde plaats. Zus Rafke zwom de dubbele afstand en ze was ruim vier tellen sneller dan haar snelste tijd ooit. Daarmee werd ze knap zevende.
Na de pauze mocht ook Puck Bakker in actie komen voor haar kilometer vrije slag. Ze behaalde een knappe zesde plaats bij de junioren. Diezelfde klassering was er even later ook voor Sandra Schellekens op haar kilometer vrij, maar dan bij de masters 30-39 jaar.

Na afloop van de wedstrijd werden de klassementsprijzen van Brabant uitgereikt:
- Thom is Brabants Kampioen bij de jongens minioren 1-2-3
- Rafke is Brabants Kampioen bij de meisjes minioren 4-5
- Puck is vijfde bij de meisjes junioren vrije slag
- Sandra is vijfde bij de dames masters vrije slag
- Rob is vierde bij de heren senioren schoolslag
- Rob is achtste bij de heren masters schoolslag
- Neptunus '58 is tiende bij de verenigingen

Na de wedstrijd op 15 september werd ook bekend welke klassering onze masters gehaald hebben in het landelijk klassement. Rob en Sandra zijn beiden vijfde geworden.

Uitslagen
Klassementen Brabant-beker

Geen opmerkingen: