zondag 22 september 2019

Uitslag Zuidelijke Cirkel 4 22 september in Etten-Leur

Zondag 22 september hebben vier masters het seizoen 2019-2020 geopend met de vierde wedstrijd in de Zuidelijke Cirkel, in het nieuwe zwembad in Etten-Leur.

Er werd gestart met de 4 x 50 wissel. Ildiko van der Ploeg opende met de rugslag en werd gevolgd door Rob van de Ven op de schoolslag. Sandra Schellekens nam de vlinderslag voor haar rekening en Kristian Knol sloot af met de vrij. Het kwartet zwom exact een seconde sneller dan de inschrijftijd en werd tweede bij de gemengde teams 120+.

Vervolgens stonden de individuele nummers op het programma. Rob opende met de 50 school en was de snelste bij de heren 45+. Op de 100 vrij kwamen de andere drie zwemmers in actie. Ildiko werd zesde bij de 25+. Sandra was de beste bij de 30+ met een verbetering van haar inschrijftijd met een halve tel. Kristian, die voor het eerst in ongeveer zeven jaar weer een wedstrijd zwom, zwom 1.01 en werd daarmee tweede bij de 25+. Rob mocht daarna weer het water in, maar nu voor de 25 rug. Hij was de snelste van zijn leeftijdscategorie. Het laatste nummer voor de pauze was de 50 vrij, met Kristian en Sandra. Kristian werd vierde en was ruim twee tellen sneller dan zijn inschrijftijd. Sandra won, maar bleef boven haar beste tijd van vorig seizoen.
Na de pauze mocht Rob in actie komen op de 200 school. Na een open water seizoen met veel schoolslagkilometers, met bijbehorende knieklachten, zwom hij wat behouden, maar kon hij de laatste 50 meter wel goed versnellen. Rob bleef een fractie boven zijn beste tijd en werd tweede.
Vervolgens zwom Rob met Kristian de 25 vrij. Kristian werd derde en Rob vierde. De dames sloten af met de 100 rug. Ildiko zwom een tiende boven haar inschrijftijd en werd derde. Sandra dook 2,5 seconde onder haar inschrijftijd en werd eerste.
Tot slot zwommen Kristian, Ildiko, Rob en Sandra de 4 x 25 vrij. Ze wisten onder de minuut te zwemmen en werden derde bij de gemengde teams 120+.

Uitslag

Geen opmerkingen: