zondag 25 augustus 2019

Uitslag open water 25 augustus in Oosterhout

Zondag 25 augustus was het tijd voor de eerste Brabantse open water wedstrijd van dit seizoen. In een zonovergoten Oosterhout kwamen er vijf leden van Neptunus '58 in actie. Rob van de Ven was om iets na tienen de eerste die in actie mocht komen, en wel op de 1000 meter schoolslag bij de masters. De start verliep ontzettend rommelig. Rob finishte na 21.32.39 als vijfde bij de drukbezette heren 45-49 jaar. Hij was ruim een halve minuut sneller dan zijn vorige kilometer in Vianen.
Daarna was het tijd voor de 500 vrij van Rafke Bakker. Vorig jaar hoefde ze maar 250 meter, en nu dus het dubbele. Dat was echter geen probleem voor haar, en ze kon zelfs de hele afstand borstcrawl zwemmen! Ze eindigde als zesde na 12.19.29 en was de tweede Brabantse. Haar broertje Thom mocht de 250 meter vrije slag zwemmen. De jonge zwemmer, die pas 7 jaar oud is en begin vorige maand zijn Superspetters-diploma (vergelijkbaar met zwemdiploma C) gehaald heeft, zwom met een hele nette schoolslag in een kaarsrechte lijn naar de keerpuntboei en weer terug. Na bijna 8 en een halve minuut was hij als vierde jongen weer terug bij de finish.
Grote zus Puck heeft al veel meer ervaring dan de andere twee uit het gezin Bakker, maar fysieke problemen hebben de afgelopen weken wat roet in de voorbereidingen gegooid. Daarom begon ze nu wat behouden aan haar 1000 meter vrije slag. Na ruim 17 en een halve minuut bereikte ze, na wel een goede eindsprint, de finish. Terwijl Puck bezig was, ging Rob te water voor zijn tweede afstand, de 2 kilometer schoolslag bij de heren senioren. Toen hij bijna bij het keerpunt (na één kilometer) was, kwam voormalig ploeggenootje bij SWNZ, Lisa Verheij, bij Rob zwemmen en tot zo'n 100 meter van de finish heeft steeds dan de één en dan de ander voorop gelegen. Met de finish in zich zwom de veel jongere Lisa toch weg van Rob, maar desondanks was Rob ongeveer een halve minuut sneller dan ooit: 42.15 ongeveer.
Tot slot mocht Sandra Schellekens na een lange dag in de volle zon ook eindelijk afkoelen in het heerlijke water. Ze voltooide de kilometer vrije slag in ongeveer 16.25, een tijd die vergelijkbaar is met de vorige twee edities die ze in Oosterhout zwom. Ze eindigde als derde bij de 30+. Deze race was al haar vijftiende open water wedstrijd in het Oosterhoutse kanaal: sinds 2004 heeft ze alleen vorig jaar moeten missen.

Omdat de organisatie problemen had met de laptop zijn er nog geen officiële uitslagen bekend. De hierboven genoemde tijden zijn handgeklokte tijden door Sandra en Rob.

https://www.dopharmaopenwater.nl/livetiming/2019/


Geen opmerkingen: