woensdag 21 augustus 2019

Opstelling open water 25 augustus in Oosterhout

Zondag 25 augustus zullen vijf zwemmers meedoen aan de open water wedstrijd in Oosterhout. Dit is de eerste van vier Brabantse wedstrijden. Voor het klassement tellen de beste drie wedstrijden mee.Om 10.00 uur mag Rob van de Ven het water in voor de 1000 meter schoolslag bij de masters. Hij is één van de maar liefst 6 heren in de categorie 45-49 jaar. Drie daarvan zijn Brabander. Zo'n vijftig minuten later is het de beurt aan Rafke Bakker om het water in te springen voor de 500 vrij. Vorig jaar hoefde ze maar 250 meter te zwemmen, maar nu moet ze het dubbele. Er zijn acht meisjes, waarvan drie uit Brabant. De volgende die mag starten is onze nieuwste en jongste open water zwemmer, Thom Bakker. Thom heeft net voor de zomervakantie zijn Superspetters-diploma (vergelijkbaar met zwemdiploma C) gehaald en zal nu de 250 vrij zwemmen. Hij heeft al meerdere keren verder gezwommen in de Oosterplas en dat ging hartstikke goed bij de bijna acht jaar oude zwemmer. Rond de klok van twaalven mag hij zijn debuut maken. Er zijn vijf jongens, waarbij Thom de enige Brabander is.
Na de pauze mag zijn grote zus Puck het water in voor de kilometer vrije slag. Een peuleschil vergeleken met de 2,5 kilometer in de golven bij de NK in Heerjansdam twee weken eerder. Er zijn maar liefst 26 meisjes junioren, waarvan 7 uit Brabant. Net nadat Puck gestart is zal Rob voor de tweede keer het water in gaan, maar dan voor de 2 kilometer schoolslag bij de senioren. Vijf van de in totaal acht senioren komen uit Brabant.
Tot slot zal Sandra Schellekens net als Puck de kilometer vrije slag zwemmen, maar dan bij de masters. Maar liefst veertig masters zullen het water in gaan. In de categorie van Sandra, 30-34 jaar, zijn er zes deelneemsters.

Livetiming

Geen opmerkingen: