zondag 20 oktober 2019

Uitslag limiet 20 oktober in Oosterhout

Zeven zwemmers hebben op zondagmiddag 20 oktober meegedaan aan een limietwedstrijd in Oosterhout. 
Selina Janssen en Sandra Schellekens mochten het spits afbijten op de 400 vrij. Selina nam vanaf het begin de koppositie in de serie en gaf die niet meer af. Ze verbeterde haar persoonlijke record met maar liefst veertien tellen en nadert de grens van vijf minuten. Ook Sandra was meer dan tevreden na haar race, haar snelste in bijna vier jaar tijd. Vervolgens zwom Rens Hoogenboom de 100 vrij. Twee weken geleden met de competitie ging hij als een razende af met als resultaat een limiet op de 50 vrij en een dik PR na 100 meter. In Oosterhout ging hij mee met de rest van de serie, die wel een minstens tien seconden snellere inschrijftijd had. Dat resulteerde in wederom een PR op de 50 vrij en na 100 meter een PR van exact drie seconden. Op de 50 rug was er minder succes: Mirelle de Kort en Claartje Rijken bleven beiden een halve tel boven hun beste tijd. De persoonlijke toptijd van Claartje was echter pas twee weken uit.
Na een flink aantal programmanummers zonder deelname van Neptunus '58 mocht Rens weer in actie komen, en nu op de 50 vlinder. Zijn PR van een jaar geleden werd met maar liefst 3.5 seconde scherper gesteld en daarmee zwom hij een halve tel onder de Brabantse limiet. Na de pauze mocht Rob van de Ven in actie komen op de 100 school. Na het open water seizoen heeft hij nog wat moeite om het tempo in zijn slag te vinden en dat zorgde ervoor dat hij boven zijn beste tijd bleef.
Op de 50 vrij bleef Linda Schellekens zoals verwacht onder de Brabantse limiet. Haar eindtijd, een seconde langzamer dan haar split tijdens de 4x50 vrij twee weken eerder, stemde haar echter niet tevreden. Eind november nieuwe kansen op de 'Brabantse'. Claartje had wat moeite felheid in haar slag te krijgen en bleef daardoor binnen een halve tel van haar beste tijd.
Vervolgens kwam Mirelle in actie op de 200 school. Ze verbeterde na een licht oplopende race haar beste tijd uit februari 2019 met 0.06 seconde. Op het koningsnummer, de 100 vrij, zwom Selina 1.3 seconde sneller dan ooit. Ze miste de limiet op 0.6 seconden, maar deed goede zaken met het oog op de 4x100 vrij estafette. Claartje en Sandra zwommen in dezelfde serie, waarbij de oudste van de twee, Sandra, een halve tel sneller af ging dan Claartje. Het tweede deel van Claartje was echter iets sterker, waardoor zij met 0.3 seconde voorsprong finishte. Het was haar tweede tijd ooit. Sandra zwom haar snelste tijd in bijna vijf jaar tijd en was 2,5 seconde sneller dan vier weken geleden bij de masterwedstrijd in Etten-Leur. Op de 50 vlinder zwom Linda driekwart tel onder de limiet voor de Brabantse. Op de 50 school verbeterde Rens zich met een volle seconde, maar kwam nog net te kort voor de limiet. Rob zwom een degelijke race en bleef iets boven zijn beste tijd. Tot slot zwom Mirelle de 200 rug. Met een mooie techniek kwam ze net wat felheid te kort bij met name de keerpunten, waardoor ze boven haar beste tijd bleef.

Geen opmerkingen: