zondag 15 september 2013

Uitslag open water 14 september in Sleeuwijk

Zaterdag 14 september was het tijd voor de laatste open water wedstrijd van het seizoen. Deze zou eigenlijk in Hank gehouden worden, maar omdat daar al enkele weken blauwalg zat, heeft de organisatie een week voor de wedstrijd besloten te verhuizen naar een andere locatie. Er werd gezwommen in een kanaal in Sleeuwijk en de organisatie heeft een topprestatie neergezet om in zo'n korte tijd alles in orde te maken. 

Een factor had de organisatie echter niet in de hand, het weer. En dat was niet best: door het slechte weer de afgelopen dagen was de watertemperatuur gezakt naar 16 graden, nog maar net genoeg om de wedstrijd door te mogen laten gaan. De vele regen en flinke wind gedurende de wedstrijddag maakten de omstandigheden er niet beter op.

Desondanks waren er twee leden van Neptunus '58 die in actie kwamen tijdens deze slotwedstrijd: Marios vd Bersselaar en Sandra Schellekens. Sandra startte met de 1000 meter vrije slag bij de dames. Het vervelendste moment was het te water gaan, en Sandra had dan ook de eerste honderd meter last van de kou. Daardoor verloor ze de aansluiting met de groep voor haar en heeft ze de hele race alleen gelegen. Desondanks was de eindtijd van 15:23.98 (goed voor een achtste plaats) een keurige tijd. De achtste plaats was ook haar klassering in het Brabantbeker klassement.
Terwijl Sandra aan haar laatste meters bezig was, ging ook Marios vd Bersselaar het water in voor zijn afstand, de 1000 meter schoolslag bij de masters. De eindtijd van 25:56.14 was goed voor een zesde plaats bij de heren 55+ voor de 1 dag eerder 59 jaar geworden Marios. Daarmee eindigde hij als dertiende in het Brabants klassement bij de schoolslag masters. In de Brabantse Masters klassementen worden de prestaties van alle masters (20 jaar en ouder) met elkaar vergeleken door middel van leeftijdscorrecties. In het landelijke klassement bij de heren 55-59 jaar werd Marios vijfde.

Brabantbeker vrije slag masters: Margot Stenveld,
Desiree Emmen en Sandra Schellekens (foto: Ruud Emmen)
's Middags ging Sandra nog een keer van start, maar nu voor de kilometer vrije slag bij de masters. Het werd een tactische race met enkele bekende en bevriende dames. Linda Hoogendam (Zoetermeer) zwom de eerste baan op kop, maar op de terugbaan nam Sandra de kop over. In de eindsprint tikte Linda een fractie eerder aan dan Sandra: 15:34.54 om 15:35.17. Sandra eindigde daarmee als vijfde. In het Brabants Master klassement stelde Sandra haar derde plaats veilig. In het landelijke klassement werd de 28-jarige zwemster zevende bij de dames 25-29 jaar.

Geen opmerkingen: