zondag 15 december 2019

Uitslag masterwedstrijd 15 december in Eindhoven

De zeven masters die zondag 15 december deelgenomen hebben aan de laatste masterwedstrijd van 2019 hebben in Eindhoven zeer goede resultaten laten noteren.
De estafette 4x50 wissel begon met een PR van Jeroen van Dinther van 0.3 seconde. Daarna zwom Rob van de Ven ook een fractie onder zijn PR. Selina Janssen zwom op de vlinderslag ongeveer haar eigen tijd, waarna Sandra Schellekens het op de vrije slag (0.7 seconde onder haar inschrijftijd) de estafette winnend afsloot voor de gemengde teams 120+. Het kwartet zwom een seconde onder de inschrijftijd.
Vervolgens werd de 200 vrij gezwommen. Elke Schellekens zwom een sterke race en was maar liefst drie seconden sneller dan begin vorige maand met de competitie. Ze werd er vierde mee bij de dames 25+. Sandra werd derde bij de dames 30+ maar was helaas langzamer dan met de competitie. Jeroen en Kristian zwommen in dezelfde serie en net als begin november in Schijndel ging Kristian sneller af, maar ook nu was Jeroen bij de finish sneller. De race ging bij beiden echter een stuk beter: Jeroen was drie seconden sneller dan zijn PR en Kristian verbeterde zich met 0.2 seconde. Jeroen won bij de 20+ en Kristian werd derde bij de 30+.
Op de 50 vlinder zwom Ildiko van der Ploeg ongeveer een halve seconde boven haar inschrijftijd en daarmee werd ze vijfde bij de dames 25+.
Vervolgens werd de 25 vrij gezwommen. Jeroen bleef slechts 0.03 seconde boven zijn PR, maar won wel. Sandra won ook en zij bleef 0.01 boven haar inschrijftijd. Rob werd vierde en bleef slechts 0.2 seconde boven zijn beste tijd. Op de 50 rug ging de winst bij de dames 25+ naar Elke en de tweede plaats in deze categorie was voor Ildiko. De eerste individuele afstand voor Selina was de 100 vlinder. Haar doel was om in een 34-er af te gaan, en dat lukte haar ("twee keer zelfs", aldus Jeroen, want haar splittijd was 34.34). Daarna kon ze ook de tweede helft goed doorzwemmen en dat leverde haar een PR van bijna anderhalve seconde op. Waarschijnlijk is dat ook voldoende voor deelname aan de Regionale Zomer Kampioenschappen in mei volgend jaar. Daarnaast was de tijd ook goed voor winst bij de 20+. Rob van de Ven won overtuigend de 25 school bij de heren 45+.
Tot slot kwam de complete ploeg in actie op de 50 vrij. De snelste was Kristian met een verbetering van 0.16 seconde. Hij werd tweede bij de 25+. Jeroen bleef 0.3 boven zijn PR en werd vierde bij de 20+. In diezelfde categorie bij de dames was er een derde plaats voor Selina, die haar beste tijd met 0.17 seconde aanscherpte. Sandra zwom 0.3 boven haar inschrijftijd en werd derde. Rob eindigde op plaats vijf met een tijd die 0.8 boven zijn beste tijd lag. Bij de dames 25+ stonden maar liefst negentien dames op de startlijst. Elke werd dertiende en Ildiko eindigde twee plaatsen lager. Elke bleef 0.3 seconde onder haar inschrijftijd en Ildiko bleef er slechts 0.05 boven.

Na afloop van de wedstrijd werden ook de klassementsprijzen uitgereikt. Sandra won het lange vrije slag klassement (25m, 50m, 100m, 200m vrije slag) en het lange wisselslag klassement (alle 100 meters). Kristian werd tweede in het lange vrije slag klassement. Rob werd derde in het korte vrije slag klassement over 2 x 25m en 2 x 50m vrije slag en het korte wisselslagklassement over 25 meter van iedere slag. Neptunus '58 behaalde een tiende plaats in het verenigingsklassement.


Geen opmerkingen: