zondag 17 november 2019

Uitslag BWK 16 t/m 24 november in Eindhoven

Een groep van zeven zwemmers mag gedurende twee weekenden in november deelnemen aan de Brabantse Winter Kampioenschappen in Eindhoven.
Voor Rens Hoogenboom wordt het zijn debuut op een kampioenschap en voor Puck Bakker, de benjamin van de groep, worden het de tweede kampioenschappen. Linda Schellekens maakt na enkele jaren afwezigheid haar rentree. Mirelle de Kort en Selina Janssen zijn al jaren vaste waarden in de ploeg. Tot slot komen Naomi Janssen en Claartje Rijken, beiden ook met ruime ervaring op dit niveau, in actie op de estafettes.

Dag 1 - zaterdag 16 november
Op zaterdag zwom Mirelle de Kort (19) haar tweede tijd ooit op de 100 meter schoolslag en daarmee eindigde ze als twaalfde. Kort daarna maakte de vijftienjarige Rens Hoogenboom uit Schijndel zijn debuut op een kampioenschap, en hoe. Voor aanvang van dit seizoen stond zijn persoonlijke record nog op 0.32.67 en enkele weken geleden verbeterde hij die tijd al tot 0.31.07. In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion verbaasde hij iedereen door een tijd van 0.28.55 te klokken, een verbetering van maar liefst tweeëneenhalve seconde. Daarmee eindigde hij als 23e.

Dag 2 - zondag 17 november
Een dag later mocht Mirelle, samen met de 31-jarige Linda Schellekens, in actie komen op de 100 vrij. Mirelle verbeterde haar PR met 0.6 seconde en werd 25e. Linda, die na ruim drie jaar afwezigheid haar rentree in de zwemwereld maakte en in het verleden meerdere malen op het podium stond bij een Brabants Kampioenschap, verbeterde haar inschrijftijd van twee weken geleden met 0.4 seconde. Daarmee werd ze 26e. Dit duo kwam, samen met de twintigjarige Selina Janssen, in actie op de 50 vlinder. Het trio zwom in één serie en Linda was de snelste van hen met een verbetering van 0.2 seconde. Mirelle en Selina waren 0.2 seconde sneller dan ooit. De dames werden 23e, 25e en 26e. Tot slot zwommen ze samen met de zeventienjarige Claartje Rijken de 4 x 100 vrij. Selina verbeterde haar PR met 0.8 seconde en daarmee plaatste zich ook voor de individuele 100 vrij tijdens de Zomer Kampioenschappen. Claartje zwom haar eigen tijd en Mirelle en Linda waren beiden flink sneller dan hun inschrijftijd. Daarmee was het kwartet als enige estafetteteam sneller dan de eigen inschrijftijd. Ze eindigden als achtste op slechts iets meer dan twee tellen van de nummer zeven, terwijl het verschil qua inschrijftijd bijna tien tellen was. 

Livetiming

Dag 3 - zaterdag 23 november
Op de derde dag kwamen drie dames in actie, allen op de 50 vrij. Puck Bakker, met veertien jaar de jongste van de BWK-ploeg, mocht als eerste. Ze was maar liefst 0.8 seconde sneller dan ooit en wist haar serie dan ook te winnen. Ze eindigde in totaal als 27e bij de junioren 3 en 4. Enkele series daarna verbeterde Selina haar PR met 0.15 seconde. In de serie daarna zwom Mirelle slechts 0.05 seconde boven haar tijd. Mirelle werd 23e en Selina dertigste.

Dag 4 - zondag 24 november
Op de slotdag was het Mirelle die het spits af mocht bijten. Ze deed dat op de 100 vlinder, een afstand waar ze vooraf toch wat zenuwachtig voor was, omdat ze niet wist hoe dat het zou gaan. Het ging echter uitstekend, en ze verbeterde haar persoonlijke record van bijna een jaar geleden dan ook met maar liefst drie tellen. Daarmee eindigde ze als veertiende. Nog geen half uur later mocht ze weer in actie komen, maar nu op de 50 school. Ze eindigde een plaats hoger dan op de vlinderslag en bleef slechts 0.2 seconde boven haar beste tijd. Daarna mocht Rens voor de tweede keer deze BWK zijn opwachting maken. Op de 50 vlinder verbeterde hij zijn persoonlijke record met anderhalve tel. Dat betekende een twintigste plaats. Als afsluiter van de BWK mochten de dames de 4 x 100 wissel zwemmen. Naomi Janssen was de startzwemster op de rugslag. Naomi zwemt normaliter de vlinder of vrij in estafettes, maar maakte nu voor het eerst haar opwachting op de rugslag. De extra rugslagtrainingen de afgelopen weken wierpen hun vruchten af, want ze deed het uitstekend. Halverwege was ze al anderhalve seconde sneller dan ooit en na 100 meter was ze drie volle seconden sneller dan ooit! Daarna zwom Mirelle op de schoolslag slechts een fractie boven haar PR, maar was ze wel flink sneller dan vorig weekend tijdens de BWK. Selina, die voor het eerst samen met haar zusje Naomi in één estafette zwom, bleef op de vlinderslag iets onder haar paar drie weken oude persoonlijke record. Linda zwom op de vrije slag weer driekwart tel sneller dan vorige week op de individuele 100 vrij. De dames waren drie seconden sneller dan hun inschrijftijd en dat leverde de achtste plaats op.
Geen opmerkingen: