dinsdag 25 oktober 2011

Opstelling Dommeltrofee 30 oktober in Boxtel

Zondag 30 oktober doen tien zwemmers mee aan de Dommeltrofee in Boxtel. Tijdens deze sprintwedstrijd worden alle 50 meters gezwommen.
Locatie: Dommelbad - Boxtel

Vertrek: 13.00 uur. Ga je rechtstreeks, geef dit door aan Sandra en zorg dat je om 13.15 uur in de hal bent.
Inzwemmen: 13.30 uur
Aanvang: 14.00 uur

Ploegleiding: Sandra en John
Officiasl: Anja en Mieke
Voorbeschouwing
50 vlinder dames: Voor Shirley is deze Dommeltrofee een kans om de NK-limiet op de 50 vlinder in het vizier te krijgen. Ze moet nog ruim een seconde, maar de limiet voor de Brabantse Sprint is al lang en breed binnen, en dus moet er verder gekeken worden. Sandra is nog 0.8 seconde verwijderd van de limiet voor de Brabantse Sprint. Voor Esra, Elke, Rachel, Jet en Manissa zullen persoonlijke records het doel zijn.

50 school heren: Mark benaderde op 16 oktober tijdens de 100 school al de BK Sprint-limiet op de halve afstand al tot op 0.22 seconde. Wellicht kan hij nu de laatste stap zetten naar zijn vierde start (na de 50 vrij, 50 vlinder en 100 wissel) tijdens het sprintkampioenschap eind november. Jeroen verbeterde 16 oktober ook zijn pr. Kan hij wederom sneller zwemmen dan hij ooit deed? De toptijd van Martijn staat twee weken langer en werd gezwommen in het warme Veghelse water tijdens de competitie.

50 rug dames: Shirley kan op jacht naar het clubrecord van Linda bij de senioren 1-2. Ze mag een seconde boven haar beste tijd zwemmen. De BK-limiet heeft ze al op zak. Voor de andere vijf zwemsters (Manissa laat de rugslag aan zich voorbij gaan) zijn pr's het doel.

50 vrij heren: Mark gaat op jacht naar zijn allereerste NK-limiet. Hij kwam al meerdere keren dichtbij, maar steeds zonder succes. Hij moet zich met 0.14 seconde verbeteren om samen met Shirley begin december op de nationale titelstrijd in actie te mogen komen. Jeroen verbeterde zijn pr dit seizoen al met anderhalve seconde. De toptijd van Martijn staat al een jaar en zou normaal gesproken aangescherpt moeten kunnen worden. Hij was in estafetteverband namelijk al eens twee seconden sneller dan zijn huidige pr.

50 school dames: Shirley moet zich met driekwart tel verbeteren voor haar vijfde start tijdens de BK-sprint. Manissa en Sandra zwommen dit seizoen al een persoonlijk record op deze afstand, tijdens de competitiewedstrijd in Veghel. Deze twee zwemsters en Elke en Esra zitten met hun pr's nog geen seconde van elkaar af, dus dat zal een spannende strijd worden. Ook Jet verbeterde zich in Veghel al, terwijl de toptijd van Rachel een half jaar oud is.

50 vlinder heren: Mark benaderde anderhalve week geleden met zijn 30.16 de grens van een halve minuut. Kan hij er in Boxtel wel onder duiken? De toptijd van Martijn staat al sinds januari, maar hij zwom begin deze maand daar al twee tellen onder. De tijd van Jeroen staat nog een jaar langer dan de tijd van Martijn.

50 vrij dames: Shirley kan proberen haar inschrijftijd voor zowel de Brabantse als Nederlandse Kampioenschappen te verbeteren. Sandra wil met haar pr van 30.13 eindelijk onder de dertig seconden duiken. De andere dames gaan op jacht naar persoonlijke toptijden. De tijd van Rachel staat pas sinds begin deze maand; kan zij zich wederom verbeteren?

50 rug heren: De heren sluiten af met de 50 rug. De toptijden van Mark en Martijn stammen uit de eerste helft van 2011, terwijl de tijd van Jeroen pas anderhalve week oud is.

Klassementen: Per zwemmer tellen de beste drie afstanden mee voor het klassement. De klassementsaanvoerders zwemmen aan het einde van de wedstrijd nog de 100 meter wisselslag.  

Geen opmerkingen: