zondag 30 oktober 2011

Uitslag Dommeltrofee 30 oktober in Boxtel

Zondag 30 oktober werd in Boxtel de Dommeltrofee gehouden. Aan deze wedstrijd met op het programma alle 50 meters deden namens Neptunus '58 tien zwemmers mee, samen 39 keer startten.

De dames startten met de 50 meter vlinderslag. Manissa vd Brand verbeterde haar drie jaar oude toptijd met maar liefst 2,5 seconde. Rachel Brunnen verbeterde haar acht maanden oude persoonlijke record met 0,37 seconde. De heren zwommen de 50 meter schoolslag als eerste afstand. Mark van Dinther zwom twee weken geleden tijdens de 100 meter zijn snelste tijd ooit. Om mee te mogen doen aan de Brabantse Sprint Kampioenschappen moest hij echter nog 0.22 seconde sneller zwemmen. In Boxtel slaagde hij ruimschoots in zijn missie, want hij verbeterde zijn pr met ruim een seconde. Daarmee verbeterde hij ook het clubrecord. Zijn broertje Jeroen, die eveneens twee weken geleden zijn pr zwom, wist zich ook te verbeteren. Hij was een halve seconde sneller dan ooit. Martijn Eickmans verbeterde zijn slechts vier weken oude toptijd met maar liefst drie seconden!
Vervolgens zwommen de dames de 50 meter rugslag. Sandra Schellekens was de enige dame van Neptunus '58 die een pr zwom. Ze verbeterde haar bijna een jaar oude toptijd met 0.3 seconde. Op de 50 vrij verbeterde Mark zijn pr met een kwarttel. Mark is nu nog nog 0.22 seconde verwijderd van de NK-limiet. De eindtijd van Mark was wel goed voor een nieuw clubrecord. Martijn zwom op deze afstand 0.4 seconde sneller dan hij ooit was en Jeroen bleef slechts 0.14 boven zijn pr van twee weken geleden.
De 50 school betekende een flinke verbetering van haar persoonlijke record voor Manissa. Begin deze maand zwom ze nog 43.81 en nu stopte de klok al na 42.50! De beste tijd van Sandra stond ook sinds de competitiewedstrijd vier weken terug en zij verbeterde haar beste tijd met 0.11 seconde. Op de 50 vlinder zwommen Jeroen en Martijn naast elkaar, maar dankzij een sterke tweede baan wist Martijn de onderlinge strijd te winnen. Het leverde hen beiden een pr op: Martijn was 3.4 seconde sneller dan in januari dit jaar en Jeroen verbeterde zijn bijna twee jaar oude toptijd met bijna twee seconden.
De slotafstand voor de dames was de 50 vrij en het was wederom Manissa die haar persoonlijke record wist aan te scherpen. Ze was in Boxtel 0.05 seconde sneller dan in april dit jaar. De heren zwommen als laatste de 50 rug. Jeroen zwom weer een halve seconde sneller dan zijn twee weken oude pr en Martijn was 0.8 seconde sneller dan ooit.
Na de wedstrijd werden er nog klassementsprijzen uitgereikt voor de snelste zwemmers over drie afstanden. Shirley behaalde brons bij de meisjes 1995 en ouder en voor Mark was er goud bij de jongens uit 1994 en 1995. In het verenigingsklassement behaalde Neptunus '58 de derde plaats. 

1 opmerking:

Mieke zei

Hallo allemaal! Gisteren heb ik mijn stopwatch ingeleverd, omdat het de laatste keer was dat ik tijdwaarnemer was. Ik wil iedereen heel veel succes, maar vooral veel plezier wensen bij alles wat jullie doen! Groetjes van Mieke van den Bersselaar