zondag 9 oktober 2011

Uitslag Speedo/Swimkick 9 oktober in Boxtel

Zondag 9 oktober werd de eerste Speedo/Swimkick-wedstrijd van dit seizoen gezwommen en Neptunus '58 was daarbij ingedeeld in Boxtel. Net als jaren terug werden de Speedo- en Swimkick-nummers weer tijdens één wedstrijd gezwommen.

Na aankomst in Boxtel bleek er echter één probleem te zijn: Macs vd Doelen was zijn zwembroek vergeten. Gelukkig voor hem sprong zijn moeder meteen in de auto voor een ritje naar Wijbosch om zijn broek op te halen en een paar minuten voor het inzwemmen afgelopen was kon Macs dan toch het water in duiken. Na slechts 50 meter borstcrawl en 50 meter schoolslag moest hij het water alweer verlaten...

Allereerst werd het eerste deel van het Swimkick-programma gezwommen. Dit is voor de minder ervaren wedstrijdzwemmers. Bas Bozelie kwam in actie op de 100 meter rugslag voor junioren 1-2 en bleef een fractie boven zijn beste tijd. Het leverde hem wel een gouden medaille op.
Vervolgens stonden er een aantal Speedo-nummers op het programma. Wessel Verhoeven (minioren 6) verbeterde zijn persoonlijke record op de 100 vrij met 0.16 seconde en eindigde als vijfde.
De junioren 1-2 hadden de 200 vrij op het programma staan, en daarbij werden de pr's werkelijk verpulverd. Als eerste kwamen Macs vd Doelen en Pim de Crom in actie. De tijd van Macs was al een jaar oud, en gezien zijn tijden bij de competitiewedstrijd van vorige week werd er het een en ander verwacht van hem. En dat bleek terecht, want al meteen vanaf de eerste meters pakte hij de leiding in de eerste van twee series. Na 50 meter was hij driekwart tel sneller dan zijn pr op de 50 vrij, maar die tijd stond pas een week en was toen een tussentijd van de 100 vrij. Na 200 meter was hij maar liefst 18,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd! Helaas bleef hij met 3.00.06 net niet onder de grens van drie minuten. Macs werd vijfde. Pim eindigde één plaats lager en verbeterde zijn persoonlijke toptijd van een half jaar geleden met 3,5 seconden. In de serie daarna kwam Luc vd Loo aan de start. Ook Luc zwom vorige week al ontzettend hard op de 100 vrij, maar bleek nu nóg sneller te kunnen! Na 50 meter was hij twee seconden sneller dan zijn één week oude pr (tussentijd 100 meter). Zijn pr op de 100 vrij kon ook de prullenbak in want hij was exact anderhalve seconde sneller dan zeven dagen geleden. Na 200 meter stond de klok stil op 2.44.20, twintig seconden sneller dan zijn oude pr! Het leverde hem een zilveren medaille op. Anouk van Os, het enige meisje in de ploeg, niet voor onder doen. Ze scherpte haar persoonlijke record met maar liefst zestien seconden aan en eindigde als vijfde.

Na een korte jurywissel kwam Bas weer in actie, en ditmaal op de 100 meter schoolslag. Het was de eerste keer dat hij deze afstand zwom, maar met een keurige eindtijd behaalde hij wederom een gouden medaille.
Wessel zwom de 100 meter rugslag, en verpulverde zijn oude persoonlijke record van begin dit jaar met maar liefst twaalf seconden. Helaas belandde hij met een vierde plaats net naast het podium.
Voor de junioren stond na de 200 vrij de 200 school op het programma. Luc zwom deze afstand voor het eerst, maar deed dat boven verwachting. Zijn pr op de 50 meter werd met een seconde aangescherpt en zijn toptijd op de 100 meter met acht tellen. Samen met zijn mooie tijd op de 200 meter schoolslag tekende deze dertienjarige voor maar liefst zes persoonlijke records deze middag, in slechts twee starts!!! Luc eindigde als vijfde. Pim zwom ook nog niet eerder de 200 school, maar was met een geschatte tijd ingeschreven. De twaalfjarige Pim ging ook goed van start en was na 100 meter een halve seconde sneller dan ooit. Na 200 meter was hij zo'n twee seconden sneller dan Luc en zijn eindtijd bleek voldoende voor de bronzen medaille. Het zilver ging eveneens naar Neptunus '58. Macs zwom net als Luc drie pr's tijdens deze race. Na 50 meter was hij 2,5 seconde sneller dan ooit en na 100 meter 5,5 seconde. Macs zwom deze afstand wel al vaker, maar hij verbeterde zijn oude toptijd met negen seconden en eindigde als tweede.  De verschillen in dit programma waren erg klein: het verschil tussen brons en plaats 6 was maar twee seconden! Anouk verbeterde haar pr met ruim twee seconden en eindigde, net als op de 200 vrij, als vijfde in een zeer sterk deelnemersveld.
Wessel moest vervolgens voor een derde keer het water in en ditmaal stond de 100 meter schoolslag op het programma. Hij verbeterde zijn persoonlijke record met ruim zes seconden. Helaas belandde hij wederom net naast het podium met een vierde plaats.

Een korte samenvatting van deze middag:
  • 6 zwemmers
  • 2 coaches (Jet en Sandra)
  • 1 official (Arno)
  • een enthousiast publiek
  • 13 starts
  • 20 persoonlijke records, die met bijna twee minuten aangescherpt zijn in totaal.
  • 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille
  • heel veel actiefoto's

Geen opmerkingen: