zondag 2 oktober 2011

Uitslag D2, zondag 2 oktober in Veghel

Zondag 2 oktober werd in Veghel de eerste ronde van de D2-competitie gezwommen. Er werd ontzettend hard gezwommen door de 29 zwemmers van Neptunus '58, met als resultaat 42 persoonlijke records en 2 clubrecords.
De wedstrijd begon, na een kwartier vertraging, met de 4 x 100 vrij voor dames. Shirley Voets startte met een verbetering van haar persoonlijke record en het clubrecord. Vervolgens zwom Anouk van Lokven, die erg scherp overnam. Daarna maakten Elke en Sandra Schellekens het af en de dames eindigden als derde.
Vervolgens was het de beurt aan de jongens junioren op de 4 x 50 wissel. Macs vd Doelen startte met een verbetering van zijn pr op de 50 rug met een halve seconde. Vervolgens zwommen Jeroen van Dinther, Martijn Eickmans (2 seconden sneller dan zijn pr op de 50 vlinder) en Luc vd Loo (maar liefst 4,5 tel sneller dan ooit). Het resulteerde in een verbetering van de inschrijftijd met maar liefst 6,5 seconde. De jongens werden eveneens derde.

De wedstrijd ging verder met de individuele nummers, en ook daarbij regende het persoonlijke records. Valerie Messerschmidt verbeterde haar pr met bijna drie seconden, maar kwam 0.4 seconde tekort voor een podiumplaats. Wessel Verhoeven was 3,5 seconde sneller dan zijn oude toptijd en daarmee behaalde hij het zilver. Tijn Snelders was ruim een seconde sneller dan ooit. Hij behaalde de bronzen medaille, en die prestatie was extra knap omdat hij tegen jongens van bijna drie jaar ouder moest zwemmen!

Op de 100 wissel waren er zes pr's. Isa vd Ven en Anouk van Os zwommen zij-aan-zij tot en met de schoolslag, maar daarna ging Isa er van door. Ze werd achtste en was 2,5 seconde sneller. Anouk verbeterde haar pr met maar liefst zes tellen en werd tiende. Fabiënne Messerschmidt zwom naar de dertiende plaats en verpulverde haar pr met acht seconden. Bij de jongens werd het net geen 1-2-3 voor Neptunus '58. Macs zwom zijn tweede pr van de middag en was bijna vijf seconde sneller. Het was ruim voldoende voor de gouden plak. Het zilver was voor Luc, die zijn pr met 3,5 seconde verbeterde. Pim de Crom eindigde als vierde, terwijl Noud van Boven op plaats zes eindigde. Noud verbeterde zijn pr met 4 seconden.

Op de 50 vrij was de snelste tijd van de Neptunus-meiden voor Aniek Pennings met een vijfde plaats, maar de tijden van Demi van Os, Rachel Brunnen en Marleen van Dijk mochten er ook zeker zijn. Demi was maar liefst twee seconden sneller dan ooit, en dat op een 50 meter! Ze werd zesde. Rachel was 1,4 seconde sneller dan haar oude toptijd, terwijl Marleen een fractie sneller dan ooit was. Demi werd zesde, Rachel achtste, Zoë Hellings negende, Lara vd Ven tiende en Marleen zeventiende. Bij de jongens werd Jeroen zevende. Hij verbeterde zijn pr met een halve tel. Tom vd Loo bleek in supervorm, en was maar liefst 4 seconden sneller dan begin dit jaar. Martijn Eickmans eindigde met de tiende plaats net achter Tom en bleef iets boven zijn beste tijd.

Daarna volgde de gevreesde 100 vlinder. Vooral Esra zag er ontzettend tegenop, maar werd de gehele race hard aangemoedigd door haar clubgenoten. Ze eindigde als zesde, net voor Anouk van Helvoirt. Shirley behaalde de bronzen medaille dankzij een verbetering van haar pr met 0.07 seconden. Tevens zwom ze een nieuw clubrecord. De concurrentie bij de jongens voor Mark van Dinther was ver te zoeken. Hij zwom zijn eigen race en eindigde als eerste met maar liefst 21 seconden voorsprong op de nummer 2. Mark verbeterde zijn persoonlijke record met twee seconden.

De 50 school leverde vier persoonlijke records op. Anouk van Lokven eindigde als zevende. Manissa vd Brand verbeterde haar pr met een halve tel en werd tiende. Elke tikte slechts 0.08 seconde later aan en werd elfde. Sandra eindigde daar weer 0.05 seconde achter als twaalfde. Jet werd vijftiende. Sandra en Jet verbeterden beiden hun persoonlijke records. Jet moest haar toptijd eerst ontdoen van een dikke stoflaag, want de tijd stond al meer dan vijf jaar! Bij de heren verscheen Arno van Os aan de start, en ook hij was sneller dan ooit. Hij verbeterde zijn drie jaar oude pr met 0,3 seconde en werd twaalfde.

Na de pauze stond de 50 rug op het programma. Valerie werd achtste dankzij een verbetering van haar pr met 1,7 seconde. Wessel had na het zilver nog maar één doel, en dat was het goud. Hij slaagde met gemak in die missie, want hij eindigde met maar liefst vier seconden voorsprong als eerste. Wessel verbeterde zijn één jaar oude persoonlijke record met zes seconden. Tijn bleef iets boven zijn beste tijd en werd vierde.

Op de 100 vrij werd Isa negende. Anouk zwom sneller dan ooit en werd elfde. Fabiënne verbeterde haar pr met zes seconden en tikte als veertiende aan. Bij de jongens werd het weer geen 1-2-3, maar er gingen toch twee van de drie medailles mee naar Schijndel. Luc liet in de estafette al een geweldige 50 vrij zien, en ook op de dubbele afstand ging hij als een speer. Hij zwom vijf seconden van zijn oude pr, die pas sinds april stond, af en veroverde daarmee het goud. Macs werd tweede dankzij een pr van bijna zes seconden. Ook zijn tussentijd na 50 meter was goed voor een nieuw pr: hij was drie tellen sneller! Noud tikte als vierde aan, maar kan toch tevreden zijn. Hij verbeterde zijn pr met bijna twee seconden. Pim kon daar niet voor onder doen was ook twee seconden sneller. Pim werd vijfde.

Op de 100 school  verbeterde Demi haar pr met twee seconden en eindigde op plaats tien. Marleen ging ook als een speer en was vier seconden sneller dan haar oude pr. Lara werd zevende, Zoë elfde en Rachel vijftiende. Bij de jongens konden er vijf persoonlijke records genoteerd worden. Jeroen verbeterde zijn beste tijd met een halve seconde en dat betekende een vijfde plaats. Tom en Martijn zwommen beiden pr's op zowel de 50 als de 100 school. Tom verbeterde zijn tijden met drie en elf (50 en 100 meter) seconden, terwijl Martijn drie en vier seconden sneller dan zijn oude toptijden was. Tom werd zevende en Martijn negende.

Op de 200 vrij zwom Shirley naar het zilver. Aniek ging behouden van start, maar kwam in het tweede deel van de race knap terug. Ze bleef slechts een fractie boven haar beste tijd en werd zesde. Haar zus Esra ging juist hard van start en had een wat minder tweede deel. Desondanks verbaasde ze zichzelf met een nieuw pr. Ze was 2,5 seconde sneller dan haar oude tijd en werd zevende. Anouk van Helvoirt bedreigde Esra op de laatste 50 meter nog, maar haar eindschot kwam net iets te laat. Slechts 0.3 seconde achter Esra tikte ze als achtste aan. Mark had wederom geen tegenstand en behaalde met 22 seconden voorsprong het goud. In zo'n solorace is het altijd moeilijk om een goede tijd te zwemmen, maar Mark hield zich exact aan het raceplan en zwom de tussentijden op 50, 100 en 150 meters zoals vooraf afgesproken was. In de laatste 50 meter werd het wat zwaar, maar toch kwam hij tot een uitstekende tijd. Hij verbeterde zijn pr met 1.7 seconde.

Tot slot werd de 100 wissel gezwommen. Sandra belandde net naast het podium met haar vierde plaats. Ze verbeterde haar 5,5 jaar oude persoonlijke record (eindelijk) met bijna een seconde. Manissa zwom eveneens haar tweede pr van de middag en was anderhalve tel sneller dan ooit. Ze werd negende, een plaats voor Anouk van Lokven. Jet werd dertiende. Elke vond het aantikken op de rugcrawl maar tijdverspilling en besloot in de buurt van de muur maar alvast op haar buik te draaien en verder te gaan met de schoolslag. Helaas konden de officials haar actie niet zo waarderen.

Daarna volgden nog twee estafettes. De 4 x 50 vrij met Isa, Valerie, Fabiënne en Anouk werd vierde. Op de 4 x 100 vrij opende Mark met een tijd net boven de minuut. Daarna dook Luc het water in en hij was nog een seconde sneller dan eerder op de middag. Martijn en Jeroen maakten daarna het karwei af en zorgden voor een mooie tweede plaats.1 opmerking:

Sandra zei

Geweldig gezwommen allemaal! We zitten mooi in de bovenste helft van de competitie! Hopen dat we dit de rest van het seizoen volhouden.